Star Wars 74-Z Military Speeder Bike

De 74-Z Military Speeder Bike :

De 74-Z Military Speeder Bike, gebouwd door Aratech Repulsor Company, werd gebruikt door het Galactic Empire en de Scout Troopers (Biker Scouts). De Speeder Bike was zo’n 4,40 meter lang en kon maximaal op 25 meter hoogte vliegen. De Bike kon een snelheid van 500 km/h halen door een sterke Repulsorlift motor. De 74-Z was zoals alle Speeder Bikes bedoeld voor verkenning. Door hun snelheid en goede manoeuvreerbaarheid kon met deze voetuigen snel informatie worden uitgewisseld over de veranderende posities op een slagveld. Voor echte gevechten bleek de 74-Z meestal niet geschikt te zijn hoewel de 74-Z was bewapend met een Light Blaster Cannon dat kon roteren. De 74-Z was bedoeld om één persoon te vervoeren maar indien nodig kon een tweede persoon achteraan plaatsnemen op de motor.

Model :

De kit werd in 1983, ten tijde van de film "Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi", uitgebracht door zowel MPC als Airfix. In de jaren 90 kwam er een heruitgave door MPC/ERTL en AMT/ERTL. In 2005 was er de voorlopig laatste release van AMT/ERTL. Ik heb met dit model meegedaan aan een Star Wars groepsbouw in 2009 - 2010.

74-Z Military Speeder Bike 74-Z Military Speeder Bike 74-Z Military Speeder Bike 74-Z Military Speeder Bike 74-Z Military Speeder Bike 74-Z Military Speeder Bike - box

Bronnen :

Bouwverslag : "Modelbrouwers"

Op de "Mijn favorieten" pagina kan u nog meer externe informatie vinden over dit onderwerp.

Home
Bekijk de volledige site, klik op het huisje ...

Inhoud - Modelbouw Diversen : Star Wars 74-Z Military Speeder Bike - Stego